I Concurs de Poesia Recitada "Riu de Versos" a Guadassuar

Guadassuar acull el Primer Festival de Poesia "Riu de Versos" amb tres dies d'activitats vinculades a la poesia. 

Organitzat per la Regidoria de Cultura i el Taller d'Escriptura es convoca el I Concurs de Poesia Recitada per al dia 21 de juliol a les 18h al Centre Cultural, per a persones majors de 14 anys. Caldrà realitzar inscripció prèvia enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé, inscrivint-se al Centre Cultural. Les inscripcions es realitzaran fins el dia 14 de juliol. 

A continuació, podeu llegir les bases i informar-vos dels premis i les categories. 

Guadassuar amb la poesia! 

          La Regidoria de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Guadassuar i el Taller d’Escriptura de Guadassuar, amb l’objectiu de fomentar la creativitat poètica de la localitat i del territori valencià, convoquen el I Concurs de poesia recitada Riu de Versos.

                1.Poden participar totes aquelles persones majors de 14 anys en la data de realització de l’acte que tindrà lloc el dijous 21 de juliol a les 18 hores al Centre Cultural de Guadassuar, ubicat al c/Sant Josep, 1.

                2.Categories:

                -De 14 a 30 anys

                -Majors de 30 anys

                3.Per a concursar, caldrà inscriure’s al Centre Cultural de Guadassuar o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 14 de juliol. Hauran d’adjuntar les dades personals i de contacte, títol del poema, autoria i categoria a la que es presenten.

                4.Premis:

                -De 14 a 30 anys: lot de llibres i la participació al recital poètic nocturn Riu de Versos 2017.

                -Majors de 30 anys: lot de llibres i la participació al recital poètic nocturn Riu de Versos 2017.

                -Millor rapsòdia (atorgat pel públic): participació al recital poètic nocturn Riu de Versos 2017.

                5.Els participants podran acompanyar la seua intervenció amb instruments musicals.

                6.Els premis de 14 a 30 anys i Majors de 30 anys, seran atorgats pels membres del jurat i la Millor Rapsòdia correrà a càrrec del públic.

              7.Quedaran desqualificats tots aquells/es participants que no complisquen amb els requisits. 

Llegir més ...

ES POT PREVINDRE L’ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES? TALLERS D’ACCIÓ PREVENTIVA “ACTIVANT LA MENT”

Aguafa desenvoluparà a Guadassuar tallers preventius dirigits a població sana, amb l’objectiu de previndre l’aparició de certes malalties i/o pal·liar les possibles conseqüències d’estes. Els tallers es realitzaran amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat.

Guadassuar, a 7 d’abril de 2016, El tractament per combatre l'Alzheimer es basa en un tractament farmacològic de base i un tractament no farmacològic consistent en teràpies estimuladores del sistema nerviós central. En aquestes teràpies es treballen les àrees mentals implicades en la memòria, el llenguatge, l'atenció, la personalitat, etc. Està comprovat que el millor tractament és el que combina els dos aspectes, però encara hi ha un gran desconeixement de la importància de combinar l'actuació mèdica i la terapèutica, i les persones afectades no reben l'atenció completa necessària per afrontar la malaltia amb les millors armes. Hui en dia les investigacions s'estan dirigint a la detecció precoç de la malaltia i a actuar en el cervell abans fins i tot que apareguen els primers símptomes.

Llegir més ...

Entrevista a Martí Asensi Osca, Artista Plàstic, Gestor Cultural.

És un dimecres d’hivern atípic, el Sol brilla amb força i les temperatures ronden els vint graus. Les campanes de l’Església acaben d’anunciar les 11 del matí. Espere a la porta del Centre Cultural, un lloc significatiu, l’arribada de l’entrevistat. No espere molts minuts, de seguida el divise, va amb ulleres de sol i el seu estil característic d’artista. Ens saludem amb afecte. Sé que l’entrevista serà contundent, com ell, sense pèls a la llengua. No m’equivoque, tres hores i mitja de conversa rodejats de rialles, bon ambient i confidències. Descobrir no sols l’artista sinó també l’home. Ell és Martí Asensi Osca.   
Llegir més ...

IV 7k, 14k, 21k Maskokotas - Guadassuar

Este any la data de la cursa és el diumenge dia 6 de març a les 10:00h.
 
L'eixida i arribada està en la Plaça Reginaldo Barberà de Guadassuar.
 
Com s'haureu adonat el nom ha canviat un poc, abans era la 7k, 14k, 21k Agroguadassuar, cursa que ja conegueu molts de vosaltres.
 
La cursa és la mateixa, encara que este any té algunes modificacions que no afecten a l'estructura original de la prova i que estan fetes per a millorar-la.
 
El circuit en la seua base és el mateix, però al no estar la fira agrícola, hem modificat part del recorregut que anava per dins del poble, per així fer-lo més ràpid i , també, alleugerir la circul·lació del trànsit de vehícles per dins de la localitat. El carrer de la pujadeta, com es coneix al poble, continua al nou circuit i passarem per un dels carrers més antics del poble.Cursa plana amb un 90% d'asfalt pel nucli urbà i un 10% camí de terra.
 
Este any, com a novetat, tindrem servei de guarda-roba i aseos.
 
Trofeu per als 3 primers classificats en les tres distàncies, tant en masculí com en femení, i premi en metál·lic per als primers i per a les primeres de cada distància.
Regal per als 10 primers/es de cada distància.
Bossa del corredor amb camiseta tècnica, coquetes cacau, fruita i altres artícles que arreplegue l'organització.
 
També tindrem la I Fira del Comerç (Agucos), associació de comerços locals, on podrem trobar ofertes de tot tipus i per a totes les butxaques, i algun baret on fer-nos una cerveseta i una picadeta.
 
Per als menuts, hi hauran unflables per part de l'empresa local Burumballa.
 
I, suposem, alguna sorpresa més que podrem tindre abans del dia de la prova.
 
L'organització recau en el C.A. Guadassuar Maskokotas, i contem amb la col·laboració dels companys del Club Triatló de Guadassuar i de la policia local.
 
El patrocini de la prova està a carrec de l'Excel·lentissim Ajuntament de Guadassuar i del nostre patrocinador Maskokotas.
 
Les inscripcions ja estan obertes i el preu és el mateix de l'any passat entrant a la pàgina www.cronorunner.com
Reglament el podreu trobar a www.atletismeguadassuar.com
Llegir més ...

Històric pòdium en el Campionat Nacional de Mitja Marató de Veteranes per equips per al C. A. Guadassuar Maskokotas

 
Diumenge passat, dia 24 de Gener, es va celebrar el XXV Campionat d'Espanya Absolut i Veterà de Mitja Marató en Santa Pola, on el Club Atletisme Guadassuar Maskokotas va conseguir un dels pòdiums més importants de la seua història en la categoria de veteranes.
L'equip de veteranes del Maskokotas, es va proclamar subcampió d'Espanya per equips en esta categoria y van tindre com a recompensa, pujar al segon escaló del podi en el nacional de mitja marató, amb un temps total obtingut de les seues quatre primeres classificades de 5h 38'
A més d'esta competició, el passat cap de setmana les cadets femenines van finalitzar en una gran sexta posició en l'Autonòmic per equips en pista coberta celebrat en el Velòdrom Lluis Puig de València.
 
Llegir més ...

Entrevista a José Ballester, director del grup teatral Torxa Teatre.

Les campanes de l’Església anuncien les cinc de la vesprada. Estic a un conegut pub-cafeteria del poble. He demanat una infusió mentre espere al pròxim entrevistat. Trac la llibreta, el bolígraf, les preguntes i deixe preparada la gravadora. I mentre revise les qüestions, apareix l’alta figura amb qui he quedat. Ell és José Ballester, director del grup teatral Torxa Teatre. 
1.L’any 2013 té lloc el Taller de teatre al poble. Saps de qui va ser la iniciativa? Foren els mateixos alumnes els qui buscaren a la professora o va ser ella qui proposà la idea a l’Ajuntament?
Va ser la professora qui el proposà. Carmen començà amb el curs de risoteràpia i va derivar després amb el teatre. 
2.La primera obra que es representa és l’adaptació de “El retablo de las Maravillas” de Miguel de Cervantes. Per què escolliren eixa i no pas una altra?
A mi em cridaren quan ja estava en marxa l’obra. Supose que la mestra, en funció dels alumnes, la capacitat i disponibilitat creuria que era la millor opció. I la veritat és que funcionà.
3.Arrel d’aquella interpretació es forma el grup Torxa Teatre. Ens pots explicar els motius? Qui van ser els que promogueren la idea? 
Durant els assajos ja es comentava la idea. Érem dotze o tretze persones amb ganes de continuar fent teatre i ens vam dir: “Per què no?”. Va ser una necessitat col•lectiva, tots teníem ganes de més. Veure la resposta del públic a la primera obra també fomentà la idea de crear el grup teatral. 
4.Per què el nom de Torxa Teatre?
Perquè a Guadassuar hi havia un grup teatral als anys 50 anomenat Antorcha Teatre. Nosaltres buscàvem molts noms i no ens posàvem d’acord amb cap. Començàrem a documentar-nos (fotos, documents, articles de periòdic) i descobrírem aquest grup. Ens semblà curiós el nom i va ser llavors quan decidírem dir-nos Torxa. 
No us resultà que Torxa podria representar a la Torxa Olímpica? 
Sí, a mi m’ho va semblar i em resultava curiós, emperò no em desagradà. L’ agafàrem i el normalitzàrem al valencià.
5.Qui decideix que sigues tu el director del grup? Per què?
A la primera reunió del grup pensaren que fora jo ja que escric l’obra, tinc coneixements teatrals, etc. 
6.Gràcies als estudis en l’ESAD has interpretat a València. Quina diferència trobes entre actuar a la ciutat i al poble?
En primer lloc, la disciplina. Tin en compte que quan estàs a l’ESAD, al final del curs interpretes una obra on la gent veu reflectit el que has aprés durant tot l’any. També note que el nivell d’implicació no és el mateix. Vull dir, ací tot és més voluntariat, som una associació i has de tindre en compte que molta gent treballa, estudia, etc i per tant, note eixa falta de disciplina. No vol dir que la gent no treballe l’obra, més bé al contrari, la gent té molta voluntat, però és això, es nota la mancança de rigor. 
Creus que eixa falta de disciplina és per la concepció de poble vs ciutat? O més bé pel caràcter de la gent que participa? 
No, simplement és per les circumstàncies col•lectives. L’Ajuntament ens cedeix els locals per assajar, fet que ens ajuda, tot i això, ens falta un calendari concret i seguir unes pautes establertes. Evidentment, aquestes deficiències s’aniran corregint amb l’experiència. 
Vols dir que hi ha un grau de conformisme per part dels actors? 
Has de tindre en compte que la majoria del públic ve per passar una estona agradable, no per analitzar l’obra. Tot i que nosaltres esperem que açò vaja canviant al llarg del temps, i s’acaben interessant pels camins que ofereix la dramatúrgia.  
7.A part de tu, qui més del grup tenia experiència prèvia teatral?
Tots o quasi tots, havien xafat l’escenari anteriorment a obretes menudes, però d’estudis teatrals no en té cap més. 
8.El teatre, com altre arts, requereix de molta disciplina. Com són els assajos?
Caòtics. Han anat millorant. Però en ser tantíssima gent, resulten caòtics i difícils de coordinar. Tothom està implicat, malgrat tot costa un poc arrancar. Cal dir que després, ens organitzem. Són un grup que treballa bé amb pressió, tot el contrari a mi que sóc més metòdic, planificat i organitzat. 
9.Quantes vegades a la setmana es reuniu?
Una. Els dimarts de 21.30 a 23.30h a l’Auditori, que és el lloc que ens ha cedit l’Ajuntament.
10.De totes les obres que heu interpretat, quina ha estat la de major dificultat per a vosaltres?
L’última. Des de l’escenografia que havíem de buscar tots els elements fins les pròpies escenes, sobretot la darrera que érem 17 persones sobre l’escenari. 
11.Què ens pots comentar de les instal•lacions locals per a realitzar obres de teatre?
Bàsicament li falta llum i so. Ho hem comentat ja al Regidor i l’Alcalde. Les llums realment són un personatge dins de l’obra i el so és necessari perquè si no s’escolta bé a l’actor, el públic no en pot gaudir. 
12.Com sufragueu les despeses per a vestuari i escenari?
A través de la venda d’entrades sufraguem so, llums, maquillatge i escenografia. 
13.Durant anys, al poble s’ha ofert teatre a cost zero per al públic, però l’afluència ha estat bastant reduïda. Quin creus que n’és el motiu? Quina és la teua opinió al respecte?
Perquè no es fomenta el Teatre. No hi ha una cultura de teatre al poble. Els pares porten als fills des de ben menuts al futbol o a qualsevol altre esport abans que a una activitat cultural. Pots veure obres gratuïtes amb un públic de vint persones i en una festa on la copa costa 5€ estar replet de gent. És això, falta de cultura teatral. 
Als pares no els atrau el teatre i no porten als fills. És veritat que ara comence a veure teatre com assignatura extraescolar, però continua sense haver una afluència suficient. 
14.Centrant-nos un poc amb tu. Què et va motivar per estudiar art dramàtic?
Sempre m’ha agradat. Realment el que més m’atrau és escriure guions. Evidentment m’agrada interpretar, però sent més atracció per la creació d’històries visuals, etc. 
15.Durant l’adolescència, època del canvi, trobares a faltar que al poble no hi haguera algun taller creatiu (pintura, teatre, escriptura)?
Sí. Per a mi ha faltat sempre el teatre. Quan anava al col•legi els xiquets tenien judo o karate i les xiquetes, gimnàstica rítmica. La varietat extraescolar començà a canviar a partir de la dècada dels 90.
16.Sabem que els guions teatrals els escrius tu. On has rebut aquesta formació? O has estat autodidacta? 
He tingut formació de cursos tot i això, a l’inici, era més autodidacta perquè de menut ja escrivia. 
17.Què prefereixes, escriure o interpretar?
Si em donen a escollir, escriure. M’encanta escriure l’obra, els personatges; pensar que s’ha de dir d’una determinada manera i de vegades, quan l’actor li posa una altra entonació acabar modificant-ho com ho ha dit ell a sobre l’escenari. És divertit i plaent.  
18.Com a veí local, penses que al poble hi ha deficiència cultural o per contra un excés?
 Mai pot haver excés en cultura. Sempre faltarà més. No vull dir en això que hi haja una mancança.  
19.Eres dels que creus que a un poble de menys de sis mil habitants com aquest, cal ampliar l’oferta cultural o simplement mantindre l’existent però millorant-la?
Cal mantenir les que ja hi ha i si se’n crea de noves que siga perquè existeix una demanda. Tampoc sóc dels que pensen que hi haja que saturar. Tinc molt clar que al teatre una, com a màxim, dues obres a l’any. Cal dosificar i oferir sense afeixugar al públic. 
20.Creus que hi hagut un tracte de favor amb l’esport i se’ls ha ajudat més que a la Cultura? Per què? 
Ací l’esport ha anat incrementant-se i les instal•lacions han anat adequant-se mentre que la Cultura ha anat quedant-se a un costat. Per què? No ho sé. És veritat que durant anys, l’Ajuntament ha recolzat l’esport i no ha potenciat tant la Cultura. Com també pense que la gent de la cultura ha aprés a sobreviure amb pressupostos baixos i amb un treball més de voluntariat, com una petita família. 
21.El grup de Torxa està format també per adolescents. Com veus la seua actitud? Com responen?
És molt bona. Tenen una forma de veure les coses que els beneficia, ja que actuen sense perjudicis ni complicacions, mentre que un adult es torna més exigent. Els adolescents tenen mil activitats i són els primers en acudir a l’assaig. 
22.Tenim assumit anar al cinema, és un acte natural, per què creus que amb el teatre no ocorre el mateix? 
Perquè la gent creu que visualment el teatre no és tan atractiu com una pel•lícula i pel que t’he comentat abans, mancança de cultura teatral. La gent ha de decidir anar i descobrir per ell mateix què s’amaga al teatre. Com també pense, que falta una major publicitat i promoció. No sols de les revistes especialitzades o magazines viu el teatre. 
23.Teniu pensat actuar fora de la localitat com a grup teatral igual que ocorre amb altres grups amateurs? 
Ara per ara, no. És interessant actuar fora, però som 17 persones i és complicat que puguem estar tots ni ens toca actuar un dia determinat. Falta un poc de consolidació del grup. Però temps al temps.
24.Per anar acabant, ens pots contar què prepareu a Torxa Teatre per al pròxim 27 de Desembre?  
FEM és la història d’uns xiquets que s’adormiren a la pàgina 19 i a la 20 s’alçaren amb els ulls pintats de betum. FEM tracta dels somnis. 
Tant sols et puc dir que és un somni amb els ulls oberts, els ulls dels espectadors. Volem apropar el teatre al públic amb noves formes de creació escènica.  Que els somnis dels que parlem siguen del públic i que l’espectador s’identifique amb ella. 
El resultat es podrà gaudir el pròxim diumenge 27 de Desembre a les 17.30h o bé a la sessió de les 19.30h. 
Llegir més ...

Conferència informativa: Evitar la fragilitat per previdre la dependència

El pròxim dimarts, dia 24 de novembre, a les 18 hores al Centre Cultural, tindrà lloc la Conferència: Evitar la fragilitat per previndre la dependència. 
 
La fragilitat es pot detectar, corregir i evitar.
La fragilitat és un síndrome clínic que representa un continuo entre l’adult major saludable fins aquell extremadament vulnerable en alt risc de morir i amb baixes possibilitats de recuperació.
L’objectiu és complir anys però amb una bona qualitat de vida.
La conferència està orientada a mostrar-nos quins factors es poden fer detectar la fragilitat i fer-nos passar d’una vida més o menys acomodada i estable a empitjorar-la substancialment d’un dia per a l’altre.
La pèrdua funcional, deterioro cognitiu, debilitat, inactivitat, etc. són factors que ens poden fer detectar la fragilitat en una persona. Davant d’açò què hem de fer?
Recordeu, dia 24 de novembre a les 18h al Centre Cultural. 
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

Publica la teua noticia

publica a guadassuar.org

Accedir or Resgitra't

Utilitzem cookies per millorar el nostre lloc web i la seva experiència al utilitzar-lo. Si continua navegant accepta el seu ús. Per a saber més de les cookies mire la nostra Política de Cookies.Acceptar